lauantai 14. kesäkuuta 2008

Oppilaskonsertti
Oppilaitoksen lakisääteisiin pelisääntöihin kuuluu, että oppilaitos ei saa antaa julkisuuteen tietoja oppilaiden asioista, mukaan lukien näiden edistyminen opinnoissa, ilman näiden lupaa. Edes oppilaan kuvaa ei saa julkaista ilman tämän lupaa.

Yllä olevasta kuvasta ei tunne keitä siinä on, joten yksityisyyden suoja säilyy. Kuva on Portaanpään uuden puolen liikuntasalista, soittamassa musiikkileirin orkesteri, taustalla Weinbach-flyygeli.

Illalla kuultiin oppilaskonsertti. Se oli julkinen tilaisuus, joten ehkäpä yksityisyyden suojaa koskevia säännöksiä ei rikottaisi, mikäli soittajista kerrottaisiin seikkaperäisemmin. Varmuuden vuoksi jääköön se tekemättä.

Konsertissa kuultiin parikymmentä tasokasta esitystä. Osa kappaleista vaati jo pitkälle edistynyttä teknistä taitavuutta, kuten vaikkapa Haydnin konsertto C pianolle tai Kuulan Scherzino viululle. Kiinnostavaa oli kuulla huilulla soitettu Mozartin Sonatiini & Allegro, joka toteutui oppilassäestyksenä pianolla.

Konsertti oli tasokas, sillä nuoret, hieman toisella kymmenellä olevat soittajat ylsivät paikoitellen jo teknisen taitavuuden tuolle puolen ja taisivat liittää soittamiseensa tulkintaa.

Taiteellista tulkintaa kuultiin esimerkiksi Kuulan Lampaanpolskassa ja Sibeliuksen Kuusessa ja Kasken kappaleessa Yö meren rannalle pianolle, Wedinin Greenleeves muunnelmissa huilulle sekä Bozzan sävellyksessä Ilta vuorilla.